Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Alsace Hugel & Fils - Frankrig

Fra det smukke, dejlige, fredfyldte, velduftende Alsace.

De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede. Hugel-familiens egne vinmarker dækker mere end 25 hektar, udelukkende i Riquewihr.

Alle vine fra Alsace Hugel & Fils

Læs mere om Alsace Hugel & Fils herunder

2011 Pinot Gris, Tradition Hugel & Fils

Frugtagtig bouquet med et anstrøg af honning. Frisk og elegant tør smag af meget modne frugter, så som abrikos og blommer.

Pris: 139.00

Køb denne vin

Alsace – Et klima velsignet af Gud.

Takket være den geografiske beliggenhed, har Alsace det privilegium, at det er det tørreste område i Frankrig. Det gunstige mikroklima skyldes beliggenheden, hvor man er beskyttet af Vogeserne på tre sider. Man forstyrres ikke af den kolde vind fra nord og heller ikke af regnen, som kommer fra vest. Den skubbes over bjergene, og falder først, når den når Rhinen. I Riquewihr kan man stå i solskin og se dette fænomen. Markerne er sydvendte og mikroklimaet er perfekt til, at druerne modnes langsomt, så de opnår stor finesse og aroma med enestående intensitet. På grund af den komplekse geografi, har Alsace adskillige jorbundstyper. Århundredes erfaring har lært vinbønderne, hvordan de bedst matcher hver vinsort med de forskellige jordtyper.

Familien Hugel
 
De første spor af familien Hugel i Alsace går helt tilbage til det 15. århundrede, men først omkring 200 år senere bosatte Hans Ulrich Hugel sig i byen Riquewihr, der var blevet svært hærget under den grusomme Trediveårskrig (1618-48). Han var i 1639 blevet leder af den meget betydningsfulde sammenslutning af vinavlere. I 1672 byggede hans søn huset i Rue des Cordiers, hvor han placerede familiens fremtidige våbenskjold over indgangen. Gennem hele 1800-tallet og 1900-tallet modtog huset Hugel megen anerkendelse for sine dygtige og metodiske måder at kultivere vinmarkerne på. I 1902 besluttede Frederic Emilie Hugel sig for at udskifte familiens oprindelige ejendom og bosatte sig i stedet lige i centrum af Riquewihr, hvor hovedsædet for Hugel ligger den dag i dag. Gennem alle årene siden 1639 er vinhuset gået i arv fra far til søn, og i dag er det Jean-Philippe, Marc og Etienne Hugel, der sammen fører det gamle vinhus videre.
 
Vinmarkerne
 
Hugel-familiens egne vinmarker dækker mere end 25 hektar, udelukkende i Riquewihr. Selv om næsten halvdelen af disse marker er klassificeret som Grand Cru, har Hugel besluttet sig for, at man ikke benytter sig af betegnelsen. Tilbage i 1975, da man opsatte regler for Alsace Grand Cru-betegnelsen, var Jean ”Johnny” Hugel udnævnt som leder af komiteen. Man ville lave begrænsning på kvalitetsbetegnelsen, både geografisk og kvalitativt. Sørgeligt nok blev resultatet en udvanding af betegnelsen, og man benævnte hele fem gange så mange vinmarker med Grand Cru-betegnelsen end det historiske. I Hugels øjne mistede hele systemet dermed sin troværdighed. Hugel sælger sine vine fra Grand Cru-markerne under betegnelsen Jubilee, når vinen er tør og som Vendange Tardive eller Sélection de Grains Nobles, når det er sent høstede druer.
 
Der benyttes ingen kunstgødning, og udbyttet er lavt på vinstokkene, der har en gennemsnitlig alder på 30 år. Der udtyndes for overflødige klaser, og al høst foretages manuelt. Alle er de faktorer, der bidrager til ekstremt høje kvaliteter.
Foruden druer fra egne marker køber Hugel-familien også druer fra andre vinavlere. Det drejer sig om avlere i en halv snes af de bedste landsbyer i Alsace, hvor man har langvarige kontrakter om leveringer. I alt omkring 100 hektar, der også høstes manuelt, inden de hele drueklaser modtages til presning på Hugels egne faciliteter.
 
 
 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter