Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Codorniu - Spanien

Codorniu - en spansk vinfamilie gennem mere end 450 år...

Vi skal til Katalonien i det nordøstlige Spanien, hvor hovedbyen hedder Barcelona, og vi skal meget langt tilbage i tiden, for at finde grundlæggeren af Codorníu, der er en af verdens ældste familieejede firmaer.

Alle vine fra Codorniu

Læs mere om Codorniu herunder

Cava Selection Raventos, Brut

Top kvalitet! Strågul farve, intens bouquet af ananas, æble og citrusfrugt. Elegante fine bobler.

Pris: 125.00

Køb denne vin

 

Tilbage til 1551

Helt tilbage til 1551, hvor landmanden Jaume Codorníu begyndte at dyrke og producere vin. Hundrede år senere i 1659 giftede den kvindelige arving Anna Codorníu sig med den unge vinavler Miquel Raventós, og fra det øjeblik og til i dag er det Raventós familien, der er eneejer af Codorníu. Der skulle nu gå to århundreder mere inden den direkte efterkommer, nemlig José Raventos, skrev historie ved at producere den første flaske cava. Raventos havde været en tur i Champagne, og her havde han studeret den klassiske métode champenoise, som han selv ønskede at benytte. Efter flere års forsøg lykkedes det, og i 1872 opkaldte han sin cava til ære for sin stamfader Codorníu.

Cava produceres på samme måde som Champagne, hvilket vil sige at anden gæring af vinen foregår i flasken. Men der var svære tider i vente. Det var i 1885, og vinlusen Phylloxera hærgede Europa, og var nået til Penedès. Alle vinstokkene måtte rives op, og man måtte genplante på amerikanske vinrødder.

Verdensberømmelse

Men det var også det år, hvor Manuel Raventós startede konstruktionen af de berømte kældre i Sant Sadurní d’Anoia. I 1894 begyndte man så at eksportere, bl.a. til Cuba og Argentina, og siden da har Codorníu cava vundet verdensberømmelse. Vinkælderen eller måske mere korrekt de kilometer lange underjordiske gange er helt unikke og i 1976 blev Codorniu udnævnt som national monument af historisk og arkitektonisk interesse. En meget markant person hos Codorniu er Juan Josè de Castro, der i mere end 30 år har været kældermester hos Codorniu. De Castro er en ydmyg person til trods for hans enorme viden om Cava fremstilling og som han siger ”det er et paradoks at skulle være innovativ og samtidig bevare traditioner ved cava fremstilling” En af de innovative begivenheder skete i 2004, da Codorniu som de første lancerede en Rosé Cava, der er fremstillet 100 % på Pinot Noir.

• En historisk Cava producent

• Familie ejet firma

• Det mest innovative cava hus

» Download mere information (PDF)


Andre vinproducenter