Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Domäne Wachau - Østrig

2012 Grüner Veltliner Federspiel Terrassen

Smagen er typisk Grüner Veltliner fra Federspiel medium fyldig, tør og med en charmerende frugt af modne æbler og grøn peber.

Pris: 135.00

Køb denne vin

Nye friske idéer er gået igennem de 300 år gamle barokkældre på Domäne Wachau i de sidste 3 år.
Med et nyt team ledet af direktør Roman Horwath og ønolog Heinz Frischengruber har Domäne
Wachau etableret sig som et af de førende kvalitets huse i Østrigsk vin.
Kombinationen af friske idéer, personlighed og international erfaring samt nogle fremragende vinmar-ker giver nu resultater.

Wachau

Området Wachau er en del af Niederöstereich og ligger øst for Wien. Områdemæssigt er det et af de mindre områder, 1.400 ha. Kvalitetsmæssigt er Wachau i top. Det skyldes blandt andet at området har helt specielle jord og temperatur forhold.
De bedste vine i området dyrkes på stejle terrasser – hvor solen kan bage om dagen, samtidig med at de opvarmede klipper afgiver varme om natten.
De vine som er dyrket på stejle skråninger er mærket ”Terrassen” på etiketterne.
Donau som flyder gennem området er en regulerende faktor som giver et helt specielt mikroklima der passer godt til Grüner Veltliner og Riesling.

De 3cru’er

Wachau har 3 cru’er, Steinfeder, Federspiel og Smaragd.

Steinfeder
Vinene herfra er kendetegnet med megen finesse.

Federspiel
Federspiel vine er kendetegnet ved frugtrige vine med stor elegance.
Navnet Federspiel henviser til jagt med falke der var en yndet sport tilbage i middelalderen.

Smaragd  
Smaragd er et beskyttet mærke for den højeste kvalitet af hvidvine fra Wachau. Vinene vokser på stejle stenterrasser over Donau. På varme sommerdage kan man se firben solbade blandt vinstokkene.

Grüner Veltliner

Californien har Zinfandel, Sydafrika har Pinotage og den druesort der kendetegner Østrig er Grüner Veltliner. Grüner Veltliner udgør 36% af vinmarkerne i Østrig. Vinplanten er produktiv og hårdfør, men da den kræver en del varme og modner sent er den aldrig nået længere nordpå end Østrig.
Grüner Veltliner er normalt en tør, frugtagtig vin med et strejf af peber. Kvalitetsmæssigt er der store forskelle, fra unge friske der bør drikkes helt unge og til de bedste fra kvaliteter der har
vokset på bjergsider. En god Grüner Veltliner har potentiale til at lagre op til 5 år.

Forbedring i vinmarkerne

Roman Horvath og Heinz Frischengruber er overbevidst om at store vine ikke udelukkende fremstilles i kældrene, det er i vinmarkerne de store vine skabes, hvorfor de gjort en stor indsats på dette område de sidste 3 år.
En helt ny standard er blevet sat for hvordan markerne skal behandles over hele året – det gælder både for egne marker og leverandører der leverer druer til Domäne Wachau - formålet er at sikre det optimale grundmateriale.

Blid & skånsom vinfremstilling

I følge Heinz Frischengruber bliver kælderarbejdet meget lettere, når der arbejdes med sunde druer. ”Jeg skal blot sørge for, at den endelige vin udtrykker det område i Wachau druerne er produceret” udtaler Heinz Frischengruber.

2007 årgangen

2007 var et rigtig godt år i Wachau, generelt har vinene megen finesse, lidt højere alkohol end normalt som er med til at give vine en fremragende struktur.
 

» Download mere information (PDF)


Andre vinproducenter