Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Domaine Cazes - Frankrig

Økologisk & biodymanisk dyrkede vine.

Økologisk dyrket vin er, kort fortalt, vine lavet af druer der er dyrket naturligt, uden brug af kemiske sprøjtemidler.

Alle vine fra Domaine Cazes

Området

Domaine Cazes ligger lige i hjertet af Roussillon i byen Rivesaltes, der både er navnet på en by og en kommune i departementet Pyrénées-Orientales. Det er beliggende mellem Middelhavet mod øst, Pyrenæerne mod syd og det bakkede Corbieres mod vest. Et sted der er velsignet af vejrguderne med sine 325 solbeskinnede dage om året. Området er nok mest kendt for sine naturligt søde vine. Domaine Cazes’ færdigheder for denne produktion af søde vine er i særklasse.
 

Familien

Michel Cazes startede med at dyrke vin i 1895, og som det var tilfældet for de fleste vinavlere i Rivesaltes, leverede han hele sin høst til de lokale vinproducerende købmænd. Først i 1927 overtalte hans søn, Aimé, ham til at erhverve den 8 hektar store landejendom Mas Joffre, som havde tilhørt den berømte General Joffre, der var søn af en vinavler. Det var et vigtigt kapitel i Domaine Cazes’ historie, og gennem årene blev der købt op af naboejendommene, således at man i 1950 var nået op på 40 hektar.
 

Den nye generation

Aimé fik to sønner hvoraf den ene, Bernard, i 1970 færdiggjorde sin uddannelse som ønolog på universitetet i Bordeaux, og hans indtræden i firmaet blev samtidig starten på en ny tid. Vingården voksede sig til 60 hektar under hans ledelse. I dag er det så Bernards søn, Emmanuel, der er Winemaker på Cazes, der nu har rundet 200 hektar og en produktion af 15 forskellige vine. Domaine Cazes er samtidig blevet Frankrigs største vingård, der dyrker efter biodynamiske principper.

 

Økologisk & Biodymanisk dyrkede vine

Økologisk dyrket vin er, kort fortalt, vine lavet af druer der er dyrket naturligt, uden brug af kemiske sprøjtemidler.
Biodynamisk dyrket vin er en overbyg-ning, hvor man udover de økologiske regler, også følger principperne om at samarbejde med naturens kræfter. Der skal være balance mellem jordbunden, vinplanten og miljøet. Vinplanterne vil så vokse sig stærkere og dermed blive mere modstandsdygtige overfor sygdomme.
Siden 1997 har man på Cazes udelukkende benyttet biodynamiske dyrk-ningsmetoder.
 

Vinene
 

Vi har udvalgt tre vine fra Domaine Cazes, to røde vine med AOC Côtes
du Roussillon Villages og dessertvinen Muscat de Rivesaltes. Den sidstnævnte på både 37,5 cl. og 75 cl.
 

Ego
 

Etiketten illustrerer et af de vigtigste elementer i biodynamisk vindyrkning, nemlig symbolet for jorden. Jordens pleje er nemlig helt essentiel i biodynamisk vindyrkning, da det er herfra vinplanten optager al sin energi og modstandskraft. Består af Syrah 40 %,
Grenache 40 % og Mourvèdre 20 %. Vinen har en dejlig frisk aroma og smag af mørke kirsebær og modne brombær.
 

Alter

Etiketten illustrerer symbolet for solen. De organiske dyrkningsprincipper tager nemlig afsæt i plejen af jorden
og eksponeringen mod solen samt månens og planeternes placering. Består af Syrah 40 %, Grenache 40 % og Mourvèdre 20 %. Krydret bouquet med spor af vanilje, der stammer fra lagringen på egetræsfade. Smagen er moden og fyldig.
 

Muscat de Rivesaltes
 

Muscat er en naturligt sød vin, hvor man stopper gæringsprocessen undervejs ved at tilsætte alkohol (lavet på vin) således at gærcellerne dør og sukkerindholdet bevares. Nogle af de største ligger på egetræsfade i mere end 20 år.
Druesorterne til denne vin er Alexandria Muscat 50 % og Petit Grain Muscat 50 % og restsukkerindholdet er 110 gram pr. liter. Vinen har en lys gylden farve. Aromaen minder om lime, grape og tropiske frugter. Smagen er blød og fyldig og har nuancer af honning og abrikoser.

 

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter