Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Domaine de la Vougeraie - Frankrig

Vougeot Le Clos du Prieuré Rouge

Purpurrød farve med violette toner. I næsen fornemmes mørke frugter, så som brombær og blåbær. Smagen er fyldig og en anelse krydret med gode tanniner og velintegreret spor af lagringen på egetræsfade.

Pris: 409.00

Køb denne vin

”Det er med en helt speciel ånd at denne vin er skabt, som en hyldest til Bourgogne og dets vine og som et resultat af mange års tanker og visioner”
 

Vi er i Bourgogne. I den bedste del. Og i et vinhus, som er i den absolutte første division. Vi forventer at høre en lang historie om generationer, der har været i gang i så og så mange år. Men vi får at vide, at Domaine-navnet så dagens lys samtidig med, at vi bød det 21. århundrede velkommen. Og at Domaine de la Vougeraie er sat i verden for at bevare og forædle Bourgognens sande sjæl, så den moderne vindrikker ikke vil glemme, hvad det var der gjorde distriktet kendt.

Initiativtagerne bag Domaine de la Vougeraie er de samme, som står bag det store og succesfulde Bourgogne hus Boisset. De ved,  at ”folkestemningen” kræver små Bourgogne huse, hvis man skal opfattes som top-producent. Det samme gør kritikere og anmeldere. Derfor ideen med et lille Bourgogne hus med store vine.

Området

Man valgte de bedste jordlodder fra familiens ejendomme, og lod dem være kernen i det nye
”domaine”. Det nye vinhus tog navn efter fødegården og forældrenes hus  ”La Vougeraie”, som ligger i Vougeot. De ti hektar jord, som hører til, er en vigtig del af de i alt 37 hektar, som indgår i Domaine La Vougeraie. Resten er spredt ud på den ”gyldne skråning” fra Gevrey Chambertin til Puligny Montrachet.  Med 2/3 del i Côtes de Nuits og 1/3 i Côtes de Beaune.

Druerne fra de enkelte markafsnit bringes til Domaine La Vougeraie i Premeaux en lille by nær Nuits St.Georges, hvor romerne havde en vigtig kilde, og hvor de fandt særdeles gode betingelser for vinavl.  La Vougeraie har fundet ideelle lagringsbetingelser i Premeaux. Dybt under jorden i mørke kældre med ensartet temperatur hele året.

Domaine de La Vougeraie har dikteret størst  mulig respekt for naturen på alle deres jordlodder. Ingen kunstgødning og ingen gift.

Der tilføres lidt naturgødning først på vinteren. Men ikke mere end planten selv optager. Erfaringerne har vist, at det skaber  en effektiv balance, og at mange af de ”ulykker”, som kan ramme en vinmark ikke opstår, hvor denne balance holdes.

”Bourgognes storhed starter i marken”

Hos Domaine de la Vougeraie er hektar udbyttet meget lavere, end de standarder de fleste ar-
bejder med. Det er nødvendigt, hvis man vil have den maksimale koncentration i vinene – og det er en af forudsætningerne, hvis man vil vise den sande sjæl i Bourgogne. En nådesløs separering af druerne inden gæringen er en anden. Og gæringstemperaturen og tiden sammen med skallerne, den endelige blanding og den rette lagringsperiode. Alt sammen vigtige elementer, hvis man skal lave det lidt ekstra, som skaber forskellen på en god Bourgogne og en minderig Bourgogne.

Domaine de la Vougeraie - de bedste steder

Bourgogne er et farverigt kludetæppe af en masse appellationer. Man har hele distriktet samlet i appellation Bourgogne controlée. Og derefter en opdeling i regioner, kommuner og enkelt vinmarker. En enkelt vinmark kan godt have flere hundrede ejere. Det forklarer, hvorfor det er svært at have monopol på noget i Bourgogne. Domaine de la Vougeraie har det alligevel på tre vine fra Vougeot.

Det er:
Clos Blanc de Vougeot, Clos du Prieure Blanc, Clos de Prieure Rouge

Domainet har følgende Grands Crus fra egne vinmarker i:
Charmes Chambertin, Musigny, Bonne Mares, Clos de Vougeot, Corton “Le Clos du Roi”,
Corton Charlemagne

Og Premiers Crus på egne marker i:
Gevrey-Chambertin ”Bel Air”, Vougeot “Les Gras”, Nuits-St.-Georges “Les Damodes”,
Nuits-St.-Georges “Les Corvées Pagets”, Beaune “Clos du Roi”, Beaune “Les Grèves”

Domaine de la Vougeraie lægger også navn til en række “Villages” vine plus to regional-
Bourgogner – en Pinot Noir Tous de famille og en Bollery Terres.

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter