Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Domaine Laroche - Chile, Frankrig, Sydafrika

En moderne vinemaker med international anerkendelse.

Michel Laroche har placeret sig blandt de største og bedste producenter i Chablis med egne vinmarker i alle fire Chablis-appellationer.

Alle vine fra Domaine Laroche

Michel Laroche

 
Laroche-familien har været i gang som vinbønder siden 1850. Men det er først nu, med 5. generation Michel Laroche, at man kan leve af det. Til gengæld er det lykkedes Michel på kort tid at placere sig blandt de største og fineste producenter i Chablis. Han har ydermere udvidet familieaktiviteterne med vingårde i Sydfrankrig, Chile og Sydafrika.
 

Chablis

 
Chablis er verdens mest kendte vinnavn. De første vinstokke blev sat af munkene fra Saint Martin. De byggede klostret Obédiencerie, der i dag er blevet Domaine Laroche’s hovedsæde. Det er egentlig for koldt til at lave vin på disse kanter. Om sommeren og efteråret er det varmt nok, men om vinteren og i det tidlige forår kan distriktet rammes af en isnende kulde, som enten sprænger vinstokkene eller ødelægger de nye skud.
Alligevel voksede distriktet sig stort op gennem hele middelalderen. Munkene gjorde et godt arbejde. Efter revolutionen overtog velhavende familier kirkens vingårde, og vinene blev kendt viden om. På det tidspunkt var det først og fremmest rødvin, som man lavede i Chablis. Man havde vænnet sig til, at frosten ødelagde høsten et par gange i hvert årti, så man satsede aldrig mere end 1/3 af sin jord på vin.
I slutningen af 1800-tallet lagde vinlusen hele Chablis distriktet øde for en stund. Kun langsomt kom de i gang igen. Man havde mistet modet, og da frosten i 1957 ødelagde mere end 90% af høsten, var man ved at opgive ævret totalt. Der var dyb depression, og alt var til salg. Det var disse vilkår, som de første fire generationer af Laroche-familien havde måtte kæmpe mod.
 

Starten på en ny tid

 
I 1967 kom femte generation til. Michel Laroche havde netop afsluttet en ønolog uddannelse. På det tidspunkt rådede Domaine Laroche over 6 hektar. Michel chokerede straks familien ved at låne penge i banken til opkøb af mere jord. Han kom til at overraske dem mange gange i de næste år. Han havde ikke tid til at vente på noget som helst. Han fik som en af de første installeret varmeovne på de mest udsatte steder. Og han var den første til at indføre den californiske teknik med at sprøjte vand på vinstokkene, for at isen kan beskytte mod frostskader. Det lyder sært, men sådan er det. Det er gået så stærkt og så godt, at Domaine Laroche i dag har mere end 135 hektar vinmarker i Chablis, og de har eksport til over 80 lande. På forunderlig vis har de højere magter belønnet Laroche og Chablis nye succes, og har gennem de sidste to årtier undladt at angribe distriktet med hård frost.
  

Mas la chevaliére

 
I midten af 1990’erne udvidede Michel Laroche aktiviteterne, og købte en ejendom i Sydfrankrig nær Beziers. Her overføres alle de bedste erfaringer fra Chablis. Det har blandt andet resulteret i nogle aldeles pragtfulde tørre, hvide vine og nogle meget koncentrerede og frugtfyldige røde vine. Det sydfranske eventyr hedder Mas La Chevalière.
 

Viña punto alto

 
I år 2000 var det så tid til at starte i Chile, hvor Michel længe havde set de store muligheder for fremstilling af kvalitetsvine. Her var målet enkelt; man vil finde den finesse og kompleksitet som druer kan yde, når de får optimale betingelser. Den klassiske Bordeaux drue Cabernet Sauvignon, opfører sig i San Rafel området, som om det var dens naturlige hjemsted, og Bordeaux druen Carmenère, får her ikke bare får den sol den skal have, men også den kølighed, der giver den fine harmoni mellem koncentration og syre. Casablanca er stedet hvor det nye vineri ligger og området nær kysten er det nye koldklimadistrikt, hvor der fokuceres på Pinot Noir og Chardonnay.
  

L`Avenir

 
Næste projekt blev igen udenfor den gamle vinverden. I 2005 overtog Michel vinhuset L’Avenir Wine Estate i Sydafrika, beliggende kun 15 kilometer fra Atlanterhavet og lige udenfor byen Stellenbosch. Det omfatter i alt 70 hektar land, med 55 hektarer førsteklasses vinmarker. Der produceres hvide vine på de 24 hektarer og røde vine på de resterende 31 hektarer. Selve navnet L’Avenir betyder fremtiden. Alle vinene er fremragende, karakterfulde vine med Michels sædvanlige krav om at stræbe efter det autentiske og oprindelige fra stedets terroir.
 

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter