Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Domdechant Werner’sches Weingut - Tyskland

Domdechant Werner’sches Weingut er grundlagt i 1780 af dr. Franz Werner og bliver fortsat drevet af familien, nu af syvende generation.

Alle vine fra Domdechant Werner’sches Weingut

Læs mere om Domdechant Werner’sches Weingut herunder

2011 Hochheimer Riesling Kabinett Trocken, Domdechant

Har en blomsteragtig bouquet med en nuance af hvide stenfrugter samt tropiske frugter. En tør smag med mineralsk karakter og en anelse krydret struktur. 7.1 gram sukker pr. liter

Pris: 145.00

Køb denne vin

 

Domdechant Werner’sches Weingut er grundlagt i 1780 af dr. Franz Werner og bliver fortsat drevet af familien, nu af syvende generation. Fra det smukke vinhus, der ligger i udkanten af den lille vinby Hochheim, kan man se ud over den nærliggende by Mainz. Vi er i Rheingau, som er et af de mindste af de 13 klassiske, tyske vinområder. Rheingau er kendt for sine flotte Riesling-vine, der næppe laves bedre noget andet sted i verden, men er også kendt for sine legendariske vinejendomme som Eberbach og Schloss Johannisberg. På sidstnævnte slot lavede munkene verdens første, ædle vin i 1775. Når man ser i gamle prislister fra begyndelsen af 1900-tallet, rangerer vinene fra Rheingau blandt verdens dyreste vine.

 

Distriktet

 
Distriktet ligger på nordsiden af en 30 kilometer lang strækning ved Rhinen, vest for Mains; lige dér, hvor floden slår et knæk og løber stik mod vest til Rüdesheim. Én stor sydvendt skråning, der bliver eksponeret af solen. Undergrunden består af kalk, sand, løss og grus: alle elementer, der giver de optimale forhold til vindyrkning.
 
Familiens 12,5 hektar vinmarker i Hochheim/Rheingau er blandt de allerbedste parceller; 90 % af dem er officielt klassificeret som ”Erstes Gewächs”, der er en kvalitetsbetegnelse. Det betyder de højeste krav til druernes kvalitet, høstudbytte og metode samt endelig godkendelse af en blindsmagningskommission. Domdechants vinmarker er beplantet med 98 % Riesling og 2 % Spätburgunder (Pinot Noir), og man producerer årligt omkring 100.000 flasker fra egne vinmarker.
 
Siden den første tyske vinkongres i Colmar i 1875, hvor man vandt en sølvmedalje, har Domdechant Werner’sches Weingut vundet et utal af internationale priser:
 
• Den Hessiske Stats Æresmedalje
    for det bedste Riesling-sortiment i Rheingau.
 
• Guldmedalje ved ”Riesling du Monde Strasbourg” i 2008.
 
• Udmærkelse for den bedste tørre, tyske Riesling ved
    ”International Wine Challenge” i London 2005.

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter