Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Finca Sophenia - Argentina

Wines at the sky...

Finca Sophenia er et ungt vinhus, grundlagt i 1997 af Roberto Luka og Gustavo Benvenuto.

Alle vine fra Finca Sophenia

Læs mere om Finca Sophenia herunder

2012 Cabernet Reserve Finca Sophenia

upungato regnes for et af mest spændende vinområder i Argentina. Finca Sophenia er en af de få vinhuse der udelukkende har deres vinmarker i Tupungato. Navnet Sophenia er en kombination af navnene på de to ejeres døtre, Sophia og Eugina. Høstudbyttet hos Finca Sophinia er lavere end gennemsnittet på grund af en stærkt begrænset drypvanding, grøn høst og fjernelse af blade fra vinstokken inden høsten.

Pris: 105.00

Køb denne vin

Vision

Finca Sophenia’s mål er at blive anerkendt som en af de bedste vinproducenter i Argentina.
For at opnå dette mål har Roberto Luka koncentreret sig om 4 væsentlige elementer:

1.    Medarbejdere
2.    Terroir
3.    Vingården
4.    kældrene

Medarbejdere

Roberto Luka, inspirator og største aktionær i Finca Sophenia har et stort kendskab til vinfremstilling, dels fra et tidligere topjob i et andet argentinsk vinfirma og ikke mindst som præsident for den Argentinske vinindustri. De 2 jobs har givet ham et kendskab til vinmarkedet i Argentina og ikke mindst hvad det internationale marked efterspørger. Finca Sophenia er et ungt vinhus, grundlagt i 1997 af Roberto Luka og Gustavo Benvenuto. Navnet Sophenia er fremkommet af navne på Robetro og Gustavo’s to døtre, Sophia og Eugenia.

Terroir

Tupungato ligger i den østlige del af Mendoza. En del af Mendoza der først er ”opdaget” indenfor de sidste 20 år, i dag kæmper alle kvalitetsproducenter om at få vinmarker i området.
Det specielle ved Tupungato er at vinmarkerne ligger højt i Andesbjergene, omkring 1200 meter over havet og det er også her vi finder verdens højest beliggende vinmark. Mikroklimaet er helt specielt i
Tupungato, store temperaturforskelle mellem dag og nat sikrer en langsom modning, en god syreba-lance, masser af sol og ingen regn. Resultatet er sunde druer og ikke noget behov for at anvende pesticider i vinmarkerne. Alle druerne til Finca Sophenia’s vine er høstet i Tupungato.

Vingården

I 1997 begyndte beplantningen af den 130 ha store vingård i jomfruelig jord. Roberto og Gustavo var sikre på at det var det rigtige sted at plante og de havde ret. Jordbunden består af sand og grus der blev skyllet ned fra Andesbjergene for tusinder af år siden – vand til druerne kommer fra også fra Andes.
Finca Sophenia anvender drypvanding, det er vandbesparende og ved at kunne regulere vandmængden kan druerne bedre ”stresses”, det betyder mindre druer og lavere udbytte. Den positive side ved drypvanding er, at druerne giver koncentreret saft, større kompleksitet og større potentiale til lagring. Vinmarkerne er beplantet med udvalgte franske kloner af Cabernet Sauvignon, Merlot, Syrah, Chardonany og Sauvignon Blanc der er podet op af amerikanske vinstokke.

Malbec

Ingen argentinsk vingård uden Malbec. Finca Sophenia har plantet en klon af Malbec der giver et lavt udbytte, til gengæld med meget aromatiske druer.
Plukningen af druerne finder sted ved daggry mens temperaturen stadig er lav. Druerne plukkes ved håndkraft og den første sortering af druerne foregår ude i vinmarken.
Druerne transporteres i 15 kilos kasser til kælderen for at undgå skader på druerne. Inden presningen af druerne sorteres de en gang til, hvert kvalitetsniveau presses for sig. Kun de absolut bedste druer anvendes til Synthesis.

Vinkælderen

Finca Sophenia’s vinkælder er en af Argentina’s flotteste; fuldstændig ren, det rigtige udstyr og alt på sin rette plads. I kælderen regerer Matias Michelini og som et bevis på Finca Sophenia’s kvalitet og ikke mindst potentiale har Michel Rolland indvilliget i at være konsulent allerede fra den første årgang.
Druerne til hvidvinene bliver nedkølet inden de presses og ofte har de en kort skinkontakt inden gæringen sættes i gang. Baggrunden er at få mest mulig aroma og frugtkoncentration i vinene.
Mosten fra de ”knuste” rødvinsdruer kommes på rustfrie ståltanke sammen med drueskinnet og afkøles inden gæringen sættes i gang. Resultatet er vine med masser af frugt, koncentration og elegance. Tiden af fadlagring afhænger af vine. Der anvendes både franske og amerikanske fade.

Finca Sophenia arbejder på 3 kvalitets niveauer:

•    Synthesis: topvinen hvor druerne kommer fra helt specielle blokke.
•    Finca Sophenia: Reserve kvalitet med lagrings potentiale i op til 10 år for rødvinenes
      vedkommende. Der anvendes franske fade til disse vine – udtrykker terroir’et optimalt.
•    Alto Sur: en frugtagtig vin, kort fadlagring – en glimrende introduktion til Argentinsk vin.
 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter