Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Glen Carlou - Sydafrika

Glen Carlou - en ledende profil i Sydafrika

Glen Carlou - en ledende profil i Sydafrika

Alle vine fra Glen Carlou

Glen Carlou

Siden starten i 1985 har Glen Carlou etableret sig som et af de ledende vinhuse i Sydafrika. I dag under ledelse af Hess Family Estates, der ejes og drives af pionéren Donald Hess. Han har som en international vinproducent sat sig det mål, at producere kvalitetsvine i ”den nye vinverden”. Hess Family Estates har siden 2003 været eneejer af Glen Carlou og har til stadighed, med al sin ekspertise, tilført vinhuset forbedringer og tilstræbt nytænkning i driften. 
 

Ligger i den naturskønne Paarl Valley

Vinhuset ligger i hjertet af Paarl Valley, hvor vinstokkene står i en granit-holdig jordbund. Klimaet  kan betegnes som middelhavsklima med lange tørre somre efterfulgt af kølige fugtige vintre. Paarl ligger inde i landet afskærmet fra indflydelsen fra havet. Selve navnet Paarl stammer fra afrikaans og betyder perle. Det hentyder til de afrundede bjerge, hvor de nøgne toppe af granit ligner perler, når solen skinner på bjergene efter et regnskyl, eller når man ser toppene i den lave aftensol. I Paarl produceres ca. 17 % af Sydafrikas samlede vinproduktion og vinene karakteriseres som kraftige og krydrede. Desuden anses området som det bedste til hvidvin.
 

Avanceret produktion

Glen Carlou har kun beplantet 65 hektar med vinmarker, og har for hver druesort omhyggeligt udsøgt det rette terroir. Man har en avanceret styring af selve dyrkningen, og benytter sig bl.a. af satellitvejrstationer. Udbyttet holdes lavt for at sikre størst mulig koncentration og kraft i den endelige most. Druerne høstes manuelt og hver enkel årgang og hver enkelt druesort bliver individuelt behandlet af et dynamisk og erfarent team af vinmagere.
 

Prisbelønnede vine

Man har en lang liste over belønnede vine, både på den lokale og på den internationale scene. Den inkluderer bl.a.:
•    Mundus Vini International - Grand Gold for Syrah-druen
•    Veritas Wine Awords – Grand Classique Double Gold
•    Veritas Wine Awords – Gravel Quarry Double Gold
•    Wine Spectator – Gravel Quarry Cabernet Sauvignon 2006 og 2007
    - 90 points
•    Wine Spectator -  Quartz Stone Chardonnay 2008 - 91 points

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter