Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

La Playa - Chile

La Playa

Det lille vinhus med den store kærlighed til vin. Druerne dyrkes efter organiske principper.

Alle vine fra La Playa

Læs mere om La Playa herunder

2011 La Playa Block Selection Cabernet Sauvignon

Dybrød farve, i bouqueten findes vanille, muskat nød, te, blomme og hindbær. Smagen er blød, indsmigrende solbær, chokolade og brombær og med flot udblødte taniner.

Pris: 99.00

Køb denne vin

Eventyret om La Playa tog sin begyndelse i 1987, hvor de politiske vinde blev mere positive efter demokratiets indførelse i Chile. På det tidspunkt var der ingen der regnede chilensk vin for noget – kvaliteten af vinen var ikke noget særligt, specielt hvidvinene led under at udstyret var forældet og resultatet var en række lettere oxiderede vine. Men druerne og klimaet var der og dét så danskeren Søren Axelsen i midten af 1980’erne da han besøgte Chile. Han etablerede sin vinhus La Playa og de første flasker blev eksporteret i 1989. Det næste epokegørende skete i 2002, da han indgik et joint-venture med de 2 chilenske familier: Sutil og Errazuriz der begge havde vinmarker i Colchagua. Resultatet blev at de i 2004 indviede en helt ny vinkælder med topmoderne udstyr og en temperaturstyret fadkælder med amerikanske og franske fade.

Vinområder i Chile

Mange opfatter Chile som ét vinområde – det er ikke korrekt. Der er betydelige forskellige i både klima og jordbund. Det er grunden til at La Playa i dag har vinmarker i to forskellige områder.

Colchagua Valley

Colchagua Valley ligger ca. 150 kilometer syd for Santiago og har gennem de sidste 10 år udviklet sig til det førende område for rødvinsproduktion i Chile. Klimaet i Colchagua er tørt. Dagene er varme men de kølige vinde fra Stillehavet der nedkøler området og specielt druerne om natten, forlænger modningsprocessen og giver derved druerne mere ekstrakt. Cabernet Sauvignon, Merlot, Carmenere og Syrah trives perfekt i Colchagua Valley.

Limari Valley

Limari Valley er Chile’s nordligste vinområde af betydning og strækker sig fra Andesbjergene og helt ud til Stillehavet. Limari er et meget tørt område, mellem 80 -100 mm regn om året, at området er en oase for vinfremstilling skyldes at markerne kan drypvandes med vand fra Andesbjergene samt ”Camanchaca”. ”Camanchaca” er den tåge, der hver morgen indhyller vinmarkerne med kølig tåge og afsætter dugperler på druerne som derved nedkøles. Selvom vinmarkerne i området er forholdsvis unge er der allerede kommet fremragende vine på Sauvignon Blanc og Pinot Noir fra Limari.

La Playa

Filosofien bag La Playa er en konstant søgen efter kvalitet. Den nye årgang skal være bedre end den foregående. Vinene skal have karakter og udtrykke både drue og terroir. La Playa sætter kvalitet over kvantitet – det betyder reelt set, at en vin som huset ikke finder værdig til at bære La Playa-navnet sælges til de store vinhuse. La Playa har ikke noget ønske om at blive den største udbyder af chilensk vin. Vinene fremstilles udelukkende på druer, der har vokset på deres egne marker og fremstillingen sker under kontrol af den chilenske Winemaker Oscar Solas.  La Playa har opdelt alle markerne i Blocks. Hver Block har sin egen personlighed, det kan være jordbund, alder på vinstokkene etc. – al den information og vinens kvalitet lægges ind i computeren. Resultatet er, at man ved lige præcis fra hvilke Blocks, som skal anvende til fremstillingen af de enkelte vine.

Green Practices

At værne om miljøet har høj prioritet hos La Playa. De har gennem flere år udelukkende anvendt organiske dyrkningsformer og står i 2010 overfor at opnå en ISO 14000 godkendelse. ISO 14000 indebærer at energi og råmaterialer udnyttes bedst muligt og at der anvendes organisk dyrkning. Vinene La Playa arbejder med 3 forskellige kvalitets-niveauer:

Axel – super premium

Axel serien er en hyldest til grundlæggeren Søren Axelsen og i denne serie findes Axel Primero, en vin sammenstukket af 4-5 forskellige druesorter. Sammensætningen af druesorterne er afhængig af året – Axel Primero skal bare være det bedste La Playa formår. I samme serie findes en Syrah og Cabernet Sauvignon.

Block Selection – premium

Block Selection er en reserve serie – hvor vinene kommer fra udvalgte blocks.

Varietals Range – value for money

Varietals serien består af alle de kendte druesorter og er gode sunde og ukomplicerede vine. Vinene i denne serie er forsynet med skruelåg for at bevare størst mulig friskhed.

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter