Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Cognac Leopold Gourmel - Frankrig

Bio Attitude Leopold Gourmel

Bio Attitude har en ravgul farve og en bouquet af citrus, vanille. Smagen er et let, elegant og stadig frisk og "frugtagtig" der gør at Bio Attitude føles afrundet.

Pris: 329.00

Køb denne vin

Grunden til at Léopold Gourmel kan kalde sig Vinbondens Cognac er den omhu, der ligger for dagen, når det drejer sig om råmaterialet, nemlig vinen som skal bruges til destillationen. Léopold Gourmel har lidt over 80 hektar vinmarker i det lille og bakkede område, som er kendt under navnet 1. Cru Fins Bois, og som er nabo til Petite Champagne området – de øvrige Cognacområder hedder; Grande Champagne, Borderies, Fins Bois, Bon Bois og Bois Ordinaire.

I Cognac må man bruge mosten fra tre druetyper; Ugni Blanc, Folle Blanche og Colombard. Gourmel benytter 98% Ugni Blanc og 2% Folle Blanche.
En af grundene til at Gourmel’s Cognac forekommer »federe« og fyldigere end deres konkurrenters skyldes, at deres vinplanter står ca. 3 gange tættere end gennemsnittets. Det gør at planterne bliver stressede og producerer 5 – 6 gange færre druer end de andre – resultatet er, at mosten fra Gourmel’s druer bliver mere koncentreret og opnår en dobbelt så stor alkoholstyrke. De gør samtidig det, at de høster, vinificerer og destillerer hver enkel parcel separat.

Ildvand

 
Når den færdige vin er destilleret er resultatet et 70% klart »ildvand«, som kræver mange års fadlagring før end det kan kalde sig for Cognac, men fordampningen under fadlagringen nedsætter kun alkoholstyrken med 4% pr. 10 år – så der skal tilsættes destilleret vand for at bringe Cognac’en ned på de mere drikkevenlige 40 – 46%. I modsætning til de 4 store Cognachuse som står for 80% af Cognac salget og som gennemsnitligt tilsætter vandet henover en 2 måneders periode – så er det en proces som Gourmel tidligst starter på efter fem år og derefter gradvist over årene bagefter. 
De fleste Cognachuse lagrer deres Cognac’s på egetræ fra Limousin skovene. Træet har her nogle forholdsvis store porer, som er med til at give en hurtigere iltning og mindsker behovet for lang fadlagring. Gourmel bruger kun egetræ fra  Allier skovene i det centrale Frankrig. Træerne er betydeligt ældre og de fine porer i træet gør, at fadlagringen tager betydelig mere tid.
Leopold Gourmel benytter kun almindelig filtrering inden aftapningen på flasker – ikke den barske kuldefiltrering. Gourmel’s Cognacs er heller ikke tilsat karamel for at give farve til Cognac’en – eller sukker for at søde den!

Olivier Blanc

 
Eventyret om den Cognac, som i dag findes på størsteparten af Europa’s toprestauranter startede i 1961 med husets første destillation, og det var først i 1972 at den første flaske Léopold Gourmel så dagens lys – takket være den dynamiske og fremsynede indehaver, Olivier Blanc. Olivier Blanc foretrækker at bruge den stilart, som hans Cognac får med lagringen, som navn på de forskellige Léopold Gourmel Cognacs – så det er derfor at navnene er; Age du Fruit (frugter), Age des Fleurs (blomster) og Age des Epices (krydderier) – og at det først er på bagetiketten, at man finder de traditionelle VS, VSOP og XO betegnelser. Det er også lykkedes på elegant facon for Olivier at løfte sløret for den normalt hemmeligt stemplede alder på Cognac. Léopold Gourmel’s Cognacs bærer nemlig også betegnelsen fra 6 til 30 Carats og hvor antallet af Carats angiver alderen. 
 

BIO Attitude

 
Som det seneste skud på stammen har Leopold Gourmel skabt en ny kategori indenfor Cognac:
Bio Attitude – Organisk dyrket Cognac med økologisk attest på hele processen fra vinmarken, vinfremstillingen, destillationen, lagringen og aftapningen. Dyrkning af økologisk Cognac udelukker brugen af kemikalier, pesticider og kunstgødning, der anvendes kun naturlige næringssstoffer. Med økologisk jordbrug forstås et selvbærende og vedvarende agroøkosystem i god balance.
Smagen fremstår ung og frisk med et strejf af kirsebær. Delikate og friske noter forbliver længe på smagspalleten.
Fornøjelsen ved at nyde en af Léopold Gourmel’s Cognacs er sublim – så man forstår godt Olivier, når han siger: »Kærlighed ved første blik kan blive en livslang affære«

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter