Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Moncaro - Italien

“Passionen for vinen er det bedste udtryk” er Moncaro´s motto.

Moncaro producerer vin i alle de væsentligste områder af Marche og der arbejdes udfra en simpel filosofi: Kvalitet af arbejdet, respekt for naturen og respekt for den færdige vin.

Alle vine fra Moncaro

Læs mere om Moncaro herunder

2010 Rosso Piceno Geos

Geos har en kirsebærrød farve og en intens bouquet af hindbær og solbær. Vinen har en medium fylde, med

Pris: 85.00

Køb denne vin

Firmaet

Inden for vinfremstillingen i Marche, er Moncaro den betydeligste producent i områdets væsentligste DOC områder: Verdicchio dei Castelli di Jesi, Rosso Conero og Rosso Piceno.

94% af Moncaro’s production kommer fra disse 3 områder. 70% af produktionen er klassificeret som DOC  -  24% er IGT.
De sidste 6% er fra små DOC’er som Falerio og Esino.

Moncaro har en kælder i hvert af de væsentligste områder. Den primære grund til dette er, at afstanden og den tid, der går fra druerne er plukket og til gæringen begynder, skal være mindst mulig.
De tre kældre ligger i:

1.    Montecarrato. En af de mest smukke slotsbyer i Vallesina zonen, i hjertet af ”Classico” området for produktion af Verdicchio,
2.    Camerano, ved foden af Conero bjerget
3.    Acquavia, i Piceno området

De 2 sidstnævnte kældre er til fremstilling og lagring af Rosso Conero og Rosso Piceno.
Kælderen i Montecarrato fremstiller udelukkende hvidvine.
Moncaro råder i alt over 1715 ha, der er fordelt på følgende måde: 828 ha med Verdicchio
194 ha i Conero og 693 ha Piceno.

Drueproducenterne får rådgivning fra Moncaro og betales efter kvaliteten, og ikke kun kvantiteten,
af de druer de fremstiller.

Respekt for naturen

I mange år har omsorg og respekt for naturen været en del af Moncaro’s filosofi.
Det gælder ikke kun i vinmarkerne, men også gennem hele vinfremstillingsprocessen.

Organisk dyrkning

Det er ganske naturligt, at Moncaro er områdets største producent af organiske vine (60 ha er organisk dyrket), når mottoet er ”Giv naturen tilbage hvad du ønsker naturen skal give dig”
” Gennem 30 års certificeret biologisk dyrkning af vinmarker har vi opnået en stor viden på dette område” siger Stefano Tombesi ” respekt for jorden er godt både for vores vine, men også for hjertet slutter han”. Moncaro er autoriseret som organisk producent, med de krav der stilles til sporbarhed for hver eneste flaske, dyrkningsform, hygiejne m.m.

Vinmarken

Moncaro har klassificeret hver eneste af deres marker, med hensyn til jordbund, mikroklima etc. Klassifikationen er en stor hjælp, når Moncaro skal rådgive den enkelte drueproducent med
hensyn til beplantning, skadedyrs kontrol og høstudbytte.
Den skånsomme dyrkning har gjort, at en lang række ”nyttige” insekter er kommet tilbage i
vinmarkerne og har gjort brugen af pesticider overflødig.

Høsten

Høsten foretages af flere gange for at sikre, at kun optimalt modne druer anvendes. Klassificeringen af vinmarker er her en stor hjælp, og når druerne ankommer til kældrene bliver de sorteret efter sukkerindhold, syre m.m. for at kunne sikre et kvalitetsprodukt.

Vinificeringen

Fremstillingen af vinene er under ønolog Giuliano D’Ignazzi ledelse, som samarbejder med ønologer i Chile og Australien.
Samarbejdet gør, at han får inspiration fra den nye verden, samtidig med han har kendskab og erfaring fra vinproduktion i Marche.

Lagringen

Tapningen sker på et temperaturkontrolleret moderne tapperi i Montecarato kælderen, hvorefter vinen opbevares under optimale forhold i en ”klippehule”, der sikrer konstant temperatur, samme luftfugtighed samt ingen lyspåvirkning.

Området

Man har dyrket vin i Marche gennem tusinder af år, og fremstillingen af vin har været en naturlig del af livet på lige fod med andre landbrugsprodukter. Området er på ca 10.000 kvadratkilometer, beliggende imellem Aperniner bjergene mod vest og en kyststrækning på 170 km ved Adriaterhavet i øst.
Klimaet er forholdsvis varieret i Marche på grund af store højde forskelle og beliggenheden i forhold til bjergene, hvor kølige vine sænker temperaturen.

Rosso Conero

Ancona området er hjemstedet for Rosso Conero, der hovedsageligt består af Montepulciano druer. Det er tilladt at tilsætte op til 15% Sangiovese. De bedste vine fra Rosso Conero er i dag næsten udelukkende produceret på Montepulciano.

Rosso Piceno

Området ligger i den sydlige del af Marche på ”grænsen” til Abruzzo. Rosso Piceno er det største rødvinsområde i Marche, knap 20% af produktionen i Marche. Tidligere var vinene primært produceret på Sangiovese. En lov fra 1997 har imidlertid gjort det lovligt at tilsætte op til 70% Montepulciano druer, og trenden går mod højere andele af Montepulciano.

Verdicchio dei Castelli di Jesi

Som navnet indikerer ligger området ved byen Jesi i den nordlige del af Marche. Områdets vine fremstilles på Verdicchio druer med mulighed for en lille tilsætning af Trebbiano Toscana. Kvalitetsproducenter som Moncaro anvender udelukkende Verdicchio. Produktionen  af Verdicchio udgør 50% af den samlede DOC produktion i Marche.

Druer

En af de ting som er lette at overskue ved Marche er druerne. Der er kun 3 druer der betyder noget:
Sangiovese. En af de store klassiske italienske druer. Druen trives rigtig godt i Marche, jordbund og klima passer til Sangiovese.
Montepulciano. Den anden drue der indgår i rødvinene fra Marche, en rigtig ”arbejdsdrue” der giver vinen fylde og krop.
Verdicchio. En drue der regnes blandt de mest spændende ”originale” italienske druesorter. Verdicchio dyrkes næsten udelukkende i Marche. Tidligere blev druen regnet for lidt ordinær, men en forbedret fremstillingsteknik gennem de sidste 20 år har givet Verdicchio en løft.
En god Verdicchio har potentiale til fadlagring, og helt op til 10 års levetid.

Mad

Marche’s køkken er varieret. Kysten ud til Adriaterhavet giver mange muligheder for fiskeretter, grillet eller som den berømte fiskesuppe Brodetto. Hver mama og by har sin egen opskrift – og
9 – 13 forskellige slags fisk skal der helst bruges. Pattegrisen er heller ikke til at komme uden om. Inde i landet finder man retter med tamsvin og vildsvin, der er forarbejdet efter alle kunstens regler. Befolkningen i Marche gør krav på at have opfundet pattegris over bål. Et faktum er i hvert fald, at her fremstilles en fremragende skinke – Prosciutto di Montelfeltro – fremstillet på fritgående sorte svin. Måltidet bør afsluttes med Pecorino fåreost eller en Bostrentgo – en sød kage med figner, rosiner og honning.

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter