Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Peter Lehmann - Australien

Wines of the Barossa

Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende vin-serier af vine i ethvert prislejde.

Alle vine fra Peter Lehmann

Læs mere om Peter Lehmann herunder

2010 Peter Lehmann Mentor

18 måneder på store franske egetræsfade, også kaldet hogsheads. Resultatet er en klassisk Cabernet Sauvignon med dybrød farve og bouquet af solbær og cedertræ.

Pris: 329.00

Køb denne vin

Peter Lehmann

Blandt vores mest værdsatte samarbejdspartnere hører i høj grad den legendariske Barossa Valley vinmand Peter Lehmann. En nationalhelt, som desværre sagde et endeligt farvel den 27. juni 2013, 82 år gammel. Peter Lehmann var og er, verdensberømt for sine omfattende vin-serier af vine i ethvert prislejde, prisvindende vine år efter år og især kendt som en levende legende for sin store indsats i Barossa Valley. Her reddede han de mange vinbønder fra økonomisk ruin, da han trodsede sin arbejdsgivers krav om at opsige kontrakterne, ved at skabe sit eget firma.
 

Eget vinhus

I 1978 havde Australien overproduktion af vine, og Saltram beordrede Peter til at bryde sine aftaler med vinbønderne. Peter vidste, at det ville betyde økonomisk ruin for de små avlere, og det kunne han ikke acceptere. Han skabte et nyt firma med hjælp fra familie og venner og aftog nu druerne for selv at producerede vinen, og allerede i 1980 stod et helt nyt vineri færdigt. Mange mener, at han således reddede vinindustrien i Barossa Valley og ikke mindst moralen hos de mange små vinavlere. 

Senere, i 1993, havde nogle af de oprindelige investorer solgt deres andele til et investeringsselskab, der pludselig fik brug for likvid kapital. Firmaets og Peters overlevelse stod på spil. Igen lykkedes det ham at redde situationen, denne gang ved at gå på børsen, hvor han fra den ene dag til den anden solgte aktier til tusindvis af små investorer. Selv om det var mod Peter Lehmanns principper selv at eje jord, blev de nye tider markeret ved året efter at købe det første stykke jord, nemlig den 18 hektar store Stonewell Vineyard.
 

Hess Group

Efter en ny økonomisk nedtur, hvor den multinationale gruppe Allied Domecq forsøgte at overtage Peter Lehmann, tilsluttede han sig i 2003 den privatejede Hess Group, der har samme forretningsfilosofi som Peter Lehmann. Det er nu 6. generation, hans ældste søn Doug Lehmann, der er Managing Director og leder af firmaet. Peter Lehmann blev i 2003 og 2006 kåret til ”International Winemaker of the Year” og i 2003, 2006 og 2008 kåret til ”Best Australian Producer”. Begge titler ved International Wine and Spirit Competition, London.

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter