Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Umberto Cesari - Italien

Cesari er det mest innovative vinhus i Emiglia Rogmagna.

Cesari har 2 gange vundet den internatiole Sangiovese pris med vinen, Tauleto.

Alle vine fra Umberto Cesari

Læs mere om Umberto Cesari herunder

2010 Sangiovese di Romagna Riserva, Umberto Cesari

Denne fantastiske vin har netop vundet guldmedajle ved Concours Mondial de Bruxelles, 2 Glas i Gambero Rosso samt vinhuset, Umberto Cesari, tidligere på året er kåret til Italien winery of the Year!

Pris: 129.00

Køb denne vin

Master og Sangiovese 

“Romagna er mit land.
Det er her rødderne til Umberto Cesari’s familie findes. Med mine vine har jeg altid forsøgt at forbedre og forskønne kvaliteten af områdets vine og druesorter, der i mange år har været undervurderet.
 
Min Tauleto er en milepæl for mig – et resultat af års eksperimenter i min 90 ha store ejendom efter de bedste kloner af Sangiovese til min jord.
 
Jeg ønsker samtidig at mine vine skal udtrykke ”terroir”, slutresultatet skal blive duft, elegance, blød og intense vine med en fadlagring til at understøtte og komplementere den høje kvalitet af druerne”.
 

Firmaet og familien

 
For Umberto Cesari, stædig af natur, er det at producere god vin en familie tradition, der har dybe rødder i Romagna området. Det er her Umberto og hans kone Guiliana besluttede at starte deres egen vingård. I 1965 købte de 20 ha jord i bakkerne fra Via Emilia til Aperniner bjergene ved grænsen til Toscana.
Siden er kvaliteten af vinene steget, og der er blevet købt mere jord – i dag er ejendommen på 90 ha. Ejendommen er delt op i forskellige marker, hver med sin egen karakter, markerne er La Casetta,
Parolino, Ca Grande og Laurento. Vejret er middelhavsklima med friske briser fra de omkring liggende bjerge. Alle vinmarker er beplantet så de har det optimale forhold til lyset: syd – sydvest for rødvinenes vedkommende og øst – nordøst for hvidvinenes vedkommende.

Markerne

 
Hele beplantningen af vinstokkene er foretaget i samarbejde med professor Intrieri, chef for Bologna’s landbrugs universitet, et af målene har været at bevare så mange gamle vinstokke som muligt. De 30 år gamle vinstokke giver et mindre udbytte, men til gengæld en mere koncentreret vin. 
Hovedparten af druerne kommer fra egne marker, en mindre del købes fra naboer, der dyrker druerne efter Cesari’s anvisninger. Alle druerne vinificeres og tappes på ejendommen. Dyrkningen af vinmarkerne udføres med maksimal respekt for naturen, og der anvendes organisk tankegang i henhold til EU direktiv 2078. 

Emilia-Romagna

 
Området burde være 2 forskellige områder, da der er en betydelig forskel på de 2 områder.
I Emilia er det de perlende vine, der er fremherskende, blandt andet fremstillet på Lambrusco druen. I Romagna er Sangiovese og Trebbiano de mest fremherskende druer, og det er ligeledes i det område, hvor der oftest findes de bedste vine.
 
Kvaliteten er stigende gennem de sidste år, men kvaliteten svinger stadig meget i området, så det gælder om at se sig for, inden der købes. Ofte findes de bedste vine som IGT vine, Sangiovese tilsat en del Cabernet Sauvignon er ofte et godt mix.
Kulinarisk et smørhul. Bologna er kendt som en af de mest spændende byer i Italien rent madmæssigt, noget af den bedste pasta produceres i området, Parmasan, Prosciutto di Parma kommer fra området med DOC status, ligesom Modena, den bedste Balsamico eddike.

 

» Download mere information (PDF)

» Besøg producentens hjemmeside


Andre vinproducenter