Vælg kategori

Få vores nyhedsbrev gratis med masser af tilbud og invitationer til arrangementer.
Tilmeldte kan vinde 6 fl. vin

Rabatkode

Australien har gjort Shiraz verdenskendt

Rødvin fremstillet på Shiraz druen er elsket overalt, fordi man altid får en vin af høj kvalitet, som passer til alt

ShirazShiraz eller Syrah? Det en diskussion der er blevet ført mange gange, uden at man er kommet frem til et resultat. Druens rigtige navn er Syrah, og indtil 1970’erne var det en af de små druer, som især var kendt fra Rhône i Frankrig, hvor den anvendes i Hermitage vine og som blandingsvin i Châteauneuf du Pape, Gigondas og Côtes du Rhône. Grunden til at de fleste alligevel kender den som Shiraz er, at den fik nyt navn, da den blev importeret til Australien i midten af 1800-tallet. Og da Australien i løbet af 1970’erne og 1980’erne begyndte at smide en række Shiraz vine på markedet, hvor kvaliteten var i top år efter år, samtidig med at prisen var i bund, vandt navnet stille og roligt indpas. For at gøre forvirringen total, så kaldte australierne i øvrigt Shiraz for Hermitage indtil slutningen af 1980’erne.

Se vine på Shiraz

I dag dyrkes Shiraz i store dele af verden, og mange af de fremragende rødvine, vi kan købe til overraskende lave priser, er netop Shiraz vine fra USA, Chile, Australien og mange andre lande. Men også områder som Languedoc og Rhône i Frankrig har stor succes med deres Syrah, som har fået nye tilhængere i takt med at druen er blevet mere og mere populær.

En af årsagerne til at Shiraz er blevet så populær blandt producenter er utvivlsomt, at det er en ret robust drue, som dog foretrækker varme, og at den giver et relativt højt udbytte af en kraftig og farverig vin. Når det er sagt, er der imidlertid stor forskel på Shiraz vine fra forskellige steder i verden. Nogle steder får man fint afbalancerede vine med forsigtige smagsnuancer af bær, andre steder er resultatet mørke og kraftige vine med toner af kaffe og chokolade.

Hos Kjær & Sommerfeldt har vi et stort udvalg af Shiraz – eller Syrah – vine fra hele verden. Alle vores rødvine er særligt udvalgt, så de lever op til vores kunders høje krav og forventninger til os. Hvis du er i tvivl om, hvilken vin du skal vælge til lejligheden, eller har lyst til at få en nu vinoplevelse, er vi klar med råd og vejledning.